Tips om verstopte afvoeren in uw woning te voorkomen

Tips om verstopte afvoeren in uw woning te voorkomen

Een verstopte afvoer in uw woning kan voor veel overlast en ongemak zorgen. Gelukkig zijn er manieren om verstoppingen te voorkomen. In deze blogpost delen wij enkele tips om uw afvoeren in topconditie te houden.

riool verstopt Zaandam
  1. Spoel geen vaste stoffen door de afvoer

Een van de meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer is het doorspoelen van vaste stoffen. Denk hierbij aan etensresten, vet, olie, haar en zeepresten. Dit soort stoffen kunnen zich ophopen in de afvoer en een verstopping veroorzaken. Gooi vaste stoffen daarom in de vuilnisbak in plaats van door de afvoer te spoelen.

  1. Reinig regelmatig uw afvoeren

Regelmatige reiniging van uw afvoeren is een effectieve manier om verstoppingen te voorkomen. Maak uw afvoeren bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd schoon met soda en azijn. Dit is een milieuvriendelijke en goedkope oplossing die zorgt voor een goede doorstroming van het water.

  1. Gebruik een afvoerzeefje

Een afvoerzeefje is een handig hulpmiddel om te voorkomen dat vaste stoffen in de afvoer terechtkomen. Plaats een afvoerzeefje in uw gootsteen en doucheputje om te voorkomen dat etensresten, haar en andere vaste stoffen in de afvoer terechtkomen.

  1. Spoel uw afvoeren regelmatig door

Een simpele manier om verstoppingen te voorkomen is door uw afvoeren regelmatig door te spoelen. Spoel bijvoorbeeld uw gootsteen en doucheputje eens per week door met heet water. Dit helpt om eventuele ophopingen van vet en vuil weg te spoelen.

  1. Schakel tijdig een ontstoppingsbedrijf in

Mocht u ondanks alle maatregelen toch te maken krijgen met een verstopte afvoer, schakel dan tijdig een ontstoppingsbedrijf in. Wacht niet te lang met het oplossen van het probleem om verdere schade te voorkomen.

Conclusie

Het voorkomen van verstopte afvoeren in uw woning is belangrijk om overlast en schade te voorkomen. Door regelmatig uw afvoeren te reinigen, geen vaste stoffen door de afvoer te spoelen en een afvoerzeefje te gebruiken, kunt u veel problemen voorkomen. Mocht u toch te maken krijgen met een verstopte afvoer, schakel dan tijdig een ontstoppingsbedrijf in om het probleem te verhelpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven